Автосервиз, финансиран по мярка 6.4

От консултантска фирма „Евро програми“ ЕООД, продължаваме да ви предлагаме примерни идеи за проекти, които могат да получат финансиране по мярка 6.4. „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“ по ПРСР 2014-2020. В предишния материал Ви запознахме с основните стъпки и възможностите за финансиране на проект за изграждане на сладкарски цех и/или сладкарница.

В този материал ще Ви представим възможностите, които предоставя мярка 6.4, за изграждане на нов или разширяване и модернизация на съществуващ автосервиз. Обръщаме внимание, че задължително условие е проектът да се реализира на територията на селски район.

Непрекъснато увеличаващият се брой на автомобилите в България, доведе до все по-голямото търсене на автосервизни услуги. Все повече хора се нуждаят от бързо и качествено сервизно обслужване. Ако автомобилите са Вашата страст, обичате през свободното си време да ремонтирате колата си или тези на своите приятели, Вие имате възможността да превърнете Вашето хоби в доходоносен семеен бизнес. А може би искате да разширите досега съществуващия си автосервиз, като се оборудвате с най-добрата специализирана техника и стартирате предлагането на нови услуги. Мярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“ може да превърне вашата идея в реалност.

Най-напред, трябва да решите какви точно услуги ще предлагате – ремонтни дейности и техническо обслужване, диагностика, предлагане на авточасти и консумативи, монтаж на гуми, газови уредби, автоклиматици или автобояджийски и автотенекеджийски услуги. Проучете пазара на автосервизни услуги в населенето място, къдете възнамерявате да реализирате Вашата инвестиция. Доброто познаване на бъдещите Ви конкуренти е стъпка към по-доброто осъществяване на Вашата идея. Локацията на обекта е много важен въпрос. По възможност изберете разпонаваемо място, до което има бърз достъп и е близо до централни градски или извънградски пътища.

По мярка 6.4 може да се закупи необходимото специализирано оборудване, за висококачественото обслужване, бързина и прецизност на предлаганите услуги, като например: компресори, диагностична апаратура, машини за монтаж и демонтаж на гуми, хидравлични крикове, машини за баланс на колела, компютърни стендове за реглаж, подемници, заваръчна техника, машини за полиране и изправяне на джанти, заваръчна техника, оборудване за бояджийско отделение, масларско оборудване, професионални ръчни инструменти и т.н. Също така за нуждите на автосервиза ще може да закупите необходимата компютърна техника и софтуер.

Освен покупка на оборудване, мярка 6.4 финансира и разходи за строителство на нов обект или разширяване и ремонт на същетвуващ. В този случай, проектирането на сервиза е една от първите стъпки, която трябва да предприемете при подготовката на Вашия проект. За целта е нужно екип от проектанти да разработи строителната документация, включваща части „Архитектура”, „Конструкции”, „ВиК”, „Електро”, „ОВК”, „Вертикална планировка”.

Възползвайте се от възможностите, които предоставя мярка 6.4 по ПРСР 2014-2020, за да видите Вашите идеи реалност!

Информация за актуалните приеми по мярка 6.4 може да намерите в секциите ТЕКУЩИ и ПРЕДСТОЯЩИ ПРОГРАМИ

За да уговорим подробна консултация и разработка на проект по мярка 6.4 „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“, може да се свържете с нас на телефон 0878 21 16 50, 0887 63 41 23 или e-mail: office@evroprogrami.com

ФИНАНСИРАЩИ ПРОГРАМИ

ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни