Публикуван е проект на условия за кандидатстване по процедурата за технологична модернизация

Процедура BG-RRP-3.004 „Технологична модернизация“ е първата от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), по която бизнесът може да кандидатства.

Предприятията ще получат подкрепа за закупуване на ново технологично оборудване с акцент цифровизацията на производствените процеси и постигане разширяване на производствения капацитет и/или разнообразяване на предлаганите продукти/услуги.

Проекти могат да подават микро, малки и средни предприятия, регистрирани не по-късно от 31.12.2019 г.. Канидатите по схемата задължително трябва да развиват основната си дейност в някой от следните сектори на икономиката: производство; архитектурни и инженерни дейности; производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика; радио и ТВ дейност; дейности в областта на информационните технологии; информационни услуги; НИРД. Има изисквания и към общата сума на нетните приходи от продажби, реализирани от канидатите през последните три финансови години.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по схемата е 260 млн. лева, като се очаква да бъдат финансирани минимум 800 проекта.

Предвижда се приемът по схема „Технологична модернизация“ да бъде обявен до края на месец Юли, след което кандидатите ще имат поне 2 месеца, за да подготвят и подадат проектите си.

По-подробна информация за условията за кандидатстване по схемата може да намерите в секцията ПРЕДСТОЯЩИ ПРОГРАМИ.

Ако кандидатстването по процедура „Tехнологична модернизация“ представлява интерес за Вашата фирма, ние от консултантска фирма „Евро програми“ ЕООД можем да Ви съдействаме, като Ви предоставим следните услуги:

На етап кандидатстване
1. Ще оценим потенциала на предприятието ви да се пребори за безвъзмездно финансиране като направим предварителна оценка/прогноза за броя на точките, които може да получи проектът, съобразно публикуваните критерии за оценка по схемата.
2. Ще направим лична подробна консултация, в рамките на която да Ви запознаем в детайли с условията и процедурата за кандидатстване по програмата
3. Ще подготвим документите, които се внасят за оценка – формуляр за кандидатстване, декларации, техническа спецификация.
4. Ще подадем проекта през системата ИСУН
На етап изпълнение на проекта
5. Ще подготвим документите, необходими за сключване на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
6. Ще организираме и проведем процедурите за избор на доставчици по проекта
7. Ще подготвим финалния отчет и заявките за изплащане на финансовата помощ.

Ако нашите услуги представляват интерес за Вас, попълнете формата за обратна връзка. Ще Ви изпратим допълнителна информация по имейл.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни