Райфайзенбанк пуска гаранционна схема

Финансовият инструмент ще подпомага малките и средни предприятия у нас
 

Гаранционна схема за финансиране на малък и среден бизнес с Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) на стойност 72 млн. евро подписа Райфайзенбанк България.Това е първата българска банка от частния сектор, която ще участва в подобна инициатива, съобщиха от фонда. Схемата е част от Рамковата програма “Конкурентоспособност и иновации” (CIP) на ЕС.

Финансовият инструмент ще осигури по-добър достъп до финансиране на малките и средни фирми, клиенти на банката. Малкият бизнес ще може да ползва гъвкави условия на финансиране, по-ниски лихви и удължени срокове за връщане на кредите. Максималният размер на заемите, които се отпускат чрез гаранционните схеми на тази рамкова програма е 300 хил. евро, а минималният срок за връщането им е 18 месеца.

Това е втората гаранционна схема, която ЕИФ пуска през Райфайзен България. Предишната беше стойност 20 млн. евро и се подписа през 2006 г. в рамките на Многогодишната програма за предприятия и предприемачество (MAP). Финансовият инструмент беше изчерпан към края на 2008 г.
 
Източник: Project Media  

Етикети

Подобни статии (по етикети)

ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни