Схема „Енергийна ефективност и зелена икономика“ отваря на 14 май

От 14 май започва кандидатстването по схема „Eнергийна ефективност и зелена икономика“. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на официалното представяне на схемата днес в столичния хотел „Шератон“.

По схемата „Енергийна ефективност и зелена икономика“ от ОП „Конкурентоспособност“ се отпускат 150 млн. евро. ЕБВР предоставя кредитна линия на шест български банки (Алианц Банк България, ДСК Банк България, МКБ Юнионбанк, Прокредит Банк България, Райфайзен Банк България и УниКредит Булбанк) в размер на 50-150 млн. евро за мостово финансиране на проектите.

По схемата ще могат да кандидатстват фирми от почти всички сектори на икономиката за финансиране на инвестиции, свързани със закупуване на оборудване, включително производствени машини, което да доведе до намаляване на енергийното потребление на предприятието, съответно до повишаване на енергийната му ефективност.

Компаниите могат да получат между 30 и 50% субсидия и до 2 млн. лв. По предварителни изчисления от новата схема могат да се възползват около 1000 фирми в България.

Информация за схема „Eнергийна ефективност и зелена икономика“ може да намерите в секцията ПРЕДСТОЯЩИ ПРОГРАМИ.

 

ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни