Нали проектът по мярка 6.4. трябва да се реализира в някое село, не може да е в град?

Проектът по мярка 6.4. може да се реализира във ВСЕКИ град, който попада на територията на селска община. Така например, проекти по мярка 6.4. могат да се реализират в градове като Айтос, Карнобат, Несебър, Поморие, Приморско, Созопол, Балчик, Севлиево, Нова Загора, Свиленград, Карлово, Сопот, Хисаря, Мадан, Правец, Костинброд, Чирпан, Ивайловград, Каспичан, Смядово, Стралджа. Списъкът е примерен.

Няма значение дали проектът се реализра в град или в село, а дали мястото, на което се реализира той, попада на територията на селска община. Ако това не е така, то, дори да планирате да реализирате проекта „на село“, то той не би бил допустим за финансиране по мярка 6.4.. Така например, проекти в село Гела, село Змиево, село Киселчово, село Мугла, село Стойките, село Широка лъка, не са допустими за финансиране по мярка 6.4., тъй като всички споменати селища, попадат в обхвата на община Смолян, която НЕ Е селска община.

Oт общо 264 общини в България, 231 са класифицирани като селски общини. ВСИЧКИ населени места в дадена селска община влизат в списъка на селските райони. Т.е. потенциалните населени места, в които може да реализирате проект по мярка 6.4. са наистина много. И много често са точно „под носа“ на нищо неподозиращия кандидат по мярка 6.4.. Така например, Божурище, възприемано често като квартал на София, е самостоятелна община, при това, класифицирана като „селска“.

Пълен списък на селските общини, може да намерите на сайта ни от ТУК.

ФИНАНСИРАЩИ ПРОГРАМИ

ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни