483 договора за 1.2 млн. лв. са сключени по програмата за пчеларство към момента

До момента по Националната програма по пчеларство за 2010 г. от Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция са сключени 483 договора за финансово подпомагане на стойност близо 1.247 млн. лв. На 31.03.2010 г. приключи последният прием на заявления за подпомагане по програмата за финансовата 2010 г. Продължава обработката на останалите приети заявления и изготвяне на проекто- договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ от кандидатите.
 

В областните дирекции на ДФ ”Земеделие” – Разплащателна агенция са подадени общо 754 заявления за подпомагане, които ангажират близо 95% от целия бюджет на програмата за 2010 г. в размер на 2 290 000 лв.
 
Припомняме, че с решение на Управителния съвет на ДФЗ от 25 март 2010 г. бе преразпределен финансовият ресурс между мерките на програмата, с цел неговото оптимално усвояване. По този начин ще бъдат подпомогнати всички отговарящи на критериите за финансиране по програмата кандидати, подали заявления по мярка D „Подкрепа за подновяване на пчелните кошери”, сектор 1 „Подкрепа за закупуване на нови кошери” и сектор 2 „Подкрепа за закупуване на пакети пчели и отводки” до преустановяване на приема.
 
Кандидатите, които вече имат сключени договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ по програмата, могат да подават заявления за изплащане на субсидията в срок до 31.08.2010 г., след като изпълнят инвестициите си. Заявките за плащане се приемат в отдел „РРА-РА” на областните дирекции на ДФЗ в следните градове:
 
· Областна дирекция София (за София-град, София-област и Перник);
· Областна дирекция Варна (за Варна, Добрич и Шумен);
· Областна дирекция Разград (за Разград, Русе и Силистра);
· Областна дирекция Велико Търново (за Велико Търново, Търговище и Габрово);
· Областна дирекция Монтана (за Монтана и Видин);
· Областна дирекция Плевен (за Плевен, Ловеч, Враца);
· Областна дирекция Благоевград (за Благоевград и Кюстендил);
· Областна дирекция Пловдив (за Пловдив и Пазарджик);
· Областна дирекция Хасково (за Хасково и Стара Загора);
· Областна дирекция Кърджали (за Кърджали и Смолян);
· Областна дирекция Ямбол (за Ямбол, Сливен и Бургас).
 
Допълнителна информация за условията за получаване на финансова помощ от пчеларите може да бъде намерена в „Инструкцията за кандидатстване” към програмата на сайта на ДФ „Земеделие” – http://www.dfz.bg/assets/929/02-Instrukcia_za_kandidatstvane_priem2010_-DFZsite.doc
 
ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни