От днес се подават общите заявления за плащания на площ за кампания 2008

От днес, 4 март, до 15 май, земеделските стопани могат да подават общите заявления за плащания на площ за кампания 2008, съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

След този срок върху субсидията ще бъдат налагани санкции в размер на 1% за всеки просрочен работен ден. Крайният срок за подаване на заявление със санкции е 9 юни. Заявления подадени след тази дата няма да получат субсидия за 2008г. Бюджетът за тази година по схемата възлиза на 240 млн. евро.

От тази година, освен схемите, по които кандидатстваха земеделските стопани за изминалата кампания 2007 (СЕПП, националните доплащания /НД/, плащанията за природни ограничения на фермери в планински райони /НР-Планински/, плащанията за природни ограничения на фермери в райони, различни от планинските /НР-Други/ и енергийни култури /ЕК/), ще може да се кандидатства по схемата ЯМ (Подпомагане на производителите на пресни ягоди и малини) и мярката АЕП (Агроекологични плащания).

Заявлението се подава в Областната разплащателна агенция (ОРА) по адрес на регистрация за физическите лица и по адрес на управление за Юридическите лица. Съдействие при подаването на Общото заявление за плащания на площ ще се оказва в съответната общинска служба по земеделие и гори (ОСЗГ) към Министерството на земеделието и продоволствието (МЗП).

ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни