Днес стартира прием на проекти по ПРСР

95 млн. евро е бюджетът на мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” в частта за гарантираните бюджети от ПРСР, по която от днес могат да кандидатстват земеделските стопани.

Те могат да подават проекти до 4 април 2011 година. От тази мярка могат да се възползват стопаните на втора и трета категория ферми, които искат да модернизират стопанствата си, за да отговорят на европейските изисквания. До края но година ще бъде отворен още един приемен прозорец по тази мярка в периода от 4 до 15 юли 2011 година. Крайният срок, в които стопаните трябва да модернизират фермите си е до края на годината, след което ще бъдат затворени. За да могат да се възползват максимално от възможностите, които дава мярка 121 от Държавен фонд „Земеделие” ще се отпуска инвестиционен кредит. По мярката ще могат да кандидатстват и земеделски стопани, които имат ферми за отглеждане на свине майки и кокошки носачки.

От днес започва и прием на проекти в Областните поделения на Държавен фонд „Земеделие” по мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите” и по мярка 142 „Създаване на организации на производителите”. Приемът по тези две мерки от Програмата ще бъде да края на годината.

Информация за мярка 121 може да намерите в категорията ТЕКУЩИ ПРОГРАМИ

ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни