Финансиране за подобряване на енергийната ефективност в МСП

В края на март е планиран стартът на процедура „Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност“.

Целта на подкрепата е осигуряване на инвестиции в енергийно ефективно оборудване, материали и технологии за малки и средни предприятия и устойчиво възстановяване на икономиката.

По процедурата могат да кандидатстват малки и средни предприятия от производствения сектор на икономиката, които имат три приключени финансови години. Преценява се какъв да бъде долният праг на оборот, който фирмата да е реализирала, за да е допустима за кандидатстване. Интензитетът на безвъзмездната финансова помощ ще е 50%. Останалите 50 на сто трябва да бъдат осигурени от бенефициента.

Ще бъде изготвен подробен списък с активи, в който те са точно посочени и определени (термопомпи за отопление и охлаждане, горелки, котли, слънчеви колектори за топъл въздух и др.) Идентифицираното оборудване ще бъде остойностено, което ще спести време при оценка на проектните предложения и така парите по-бързо ще достигнат до бенефициентите.

По данни на Управляващия орган на ОПИК в близките дни ще бъде публикуван проект на Условия за кандидатстване, в който ще могат да се намерят детайлните изисквания по процедурата.

Ако сте производствено предприятие и кандидатстването по процедура „Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност“ представлява интерес за Вас, ние от консултантска фирма „Евро програми“ ЕООД можем да Ви съдействаме, като Ви предоставим консултантски услуги във връзка с кандидатстването и изпълнението на проекта Ви.

Ако нашите услуги представляват интерес за Вас, то попълнете формата за обратна връзка, за да Ви изпратим допълнителна информация по имейл.

1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
ЗАЯВИ КОНСУЛТАЦИЯ

Абонамент за новини

Изберете програмата, за която желаете да получавате информация

Последвайте ни